Leden

Isabel Arends (voorzitter)

Isabel Arends is Dean of the Science Faculty at Utrecht University and Professor in Sustainable Organic Chemistry since July 2018. Arends has a PhD in chemistry from Leiden University (1993). After a post-doc in Canada, she moved to Delft University of Technology, where she became Professor in 2007 in the area of biocatalysis. From 2013-2018 she was the head of the department of biotechnology and the acting director of the post-graduate school BioTechDelft.  

Meer info: https://www.uu.nl/medewerkers/IWCEArends

Andy Pimentel

Andy Pimentel is hoogleraar Informatica aan de Universiteit van Amsterdam, en werkzaam op het onderzoeksgebied van Embedded Computer Systemen. Hij is bestuurslid van het ICT Research Platform Nederland (IPN), de Advanced School for Computing and Imaging (ASCI), en is lid van de wetenschappelijke adviesraad van de afdeling Informatica aan de Vrije Universiteit. 

Meer info: https://staff.fnwi.uva.nl/a.d.pimentel/

Ralph Meulenbroeks (secretaris)

Ralph Meulenbroeks is als lerarenopleider en universitair hoofddocent verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is als coördinator van het schakelprogramma beta4all en secretaris van de béta-lerarenkamer betrokken bij de aanpak van het lerarentekort. Hij was zelf jarenlang natuurkundedocent en heeft een YouTube-kanaal met uitlegfilmpjes. Ralph is bovendien actief als professioneel musicus, spreker en coach.

Meer info: https://www.uu.nl/medewerkers/RFGMeulenbroeks

Èugene Bernard

Vanuit het bedrijfsleven, overstap gemaakt naar het Hoger Onderwijs. Diverse (management en bestuurs-)functies bekleed voor de Universiteiten van Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Utrecht. Zo’n 12 jaar geleden overgestapt naar het voortgezet onderwijs als bestuursvoorzitter. Huidige functie: bestuursvoorzitter stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Daarnaast lid van de programmacommissie NCO (Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs) en lid van het algemeen bestuur van de VO-raad.

Meer info: www.linkedin.com/in/eugenebernard

Noortje de Graaf

Noortje de Graaf is natuurkundige met een sterke affiniteit met onderwijs. Zij is directeur van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging en onder meer gastlid van de Raad voor Natuurkunde. Zij is betrokken (geweest) bij tal van outreach- en onderwijsprojecten in het bètaveld. Ook coördineert ze het landelijk overleg van de natuurkundesteunpunten.

Meer info: https://nl.linkedin.com/in/noortje-de-graaf-7152b0127

Monique Dewanchand

Monique Dewanchand heeft ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Ze is de oprichter van b3d101.org, een platform om jonge studenten te leren over 3D. Daarnaast is ze docent Informatica voor de Coderclass op het Metis Montessori Lyceum.

Meer info: https://www.linkedin.com/in/mdewanchand/

Jacqueline E. van Muijlwijk-Koezen

Jacqueline E. van Muijlwijk-Koezen is sinds 2017 vice-decaan (onderwijs) van de faculteit der Bètawetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar leerstoel Innovations in Human Health & Life Sciences (iH2LS) richt zich zowel op innovaties op het gebied van bèta onderwijs (science teaching and learning), als op innovatie in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen (drug discovery). Uiteenlopende onderzoekslijnen en onderzoeksmethoden door een zeer gedreven groep docent-onderzoekers. Eerder was zij naast onderzoeker medicinal chemistry, docent wiskunde in het voortgezet onderwijs en docent aan de Archimedes Lerarenopleiding. 

Meer info: https://science.vu.nl/en/research/chemistry-pharmaceutical-sciences/research/iH2LS/index.aspx

%d bloggers liken dit: