Leden

Isabel Arends (voorzitter)

Isabel Arends is Dean of the Science Faculty at Utrecht University and Professor in Sustainable Organic Chemistry since July 2018. Arends has a PhD in chemistry from Leiden University (1993). After a post-doc in Canada, she moved to Delft University of Technology, where she became Professor in 2007 in the area of biocatalysis. From 2013-2018 she was the head of the department of biotechnology and the acting director of the post-graduate school BioTechDelft.  

Meer info: https://www.uu.nl/medewerkers/IWCEArends

Stefan Kooij

Stefan Kooij is sinds 2022 vice-decaan onderwijs bij de Faculteit Technische Natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente. Daarvoor was hij bijna 7 jaar opleidingsdirecteur Technische Natuurkunde aan dezelfde universiteit. Naast zijn aanstelling als universitair hoofddocent is Stefan ook op verschillende manieren betrokken bij het voortgezet onderwijs. Als voorzitter van de syllabuscommissie was hij betrokken bij de herziening van de havo- en vwo-syllabi natuurkunde, en momenteel is hij actief als voorzitter van de vaststellingscommissie natuurkunde havo-vwo. Daarnaast is hij verbonden aan Natk4all als lid van de Commissie Kwaliteit en Toetsing.

Meer info:

https://www.linkedin.com/in/stefan-kooij-2306026/

Felienne Hermans

Felienne is hoogleraar didactiek van de informatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en werkt een dag per week als docent op het Lyceum Kralingen in Rotterdam.

Felienne heeft in 2020 de programmeertaal Hedy ontwikkeld. Hedy is een meertalige programmeertaal waarmee je stap voor stap leert programmeren. In 2021 kreeg Felienne de Nederlandse Prijs voor ICT onderzoek. Felienne schrijft ieder kwartaal voor de Ingenieur en heeft een wekelijkse column bij BNR Zakendoen.

Meer info: https://www.felienne.com/nl

Jan van Tartwijk

Jan van Tartwijk is als hoogleraar Onderwijswetenschappen verbonden aan de afdeling Educatie van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij is vice-decaan van deze faculteit en is daar verantwoordelijk voor de graduate school waarbinnen de masteropleidingen voor de sociale wetenschappen worden uitgevoerd. Tevens geeft leiding aan de universitaire Graduate School of Teaching die de Utrechtse universitaire lerarenopleidingen uitvoert.

Na zijn studie en lerarenopleiding heeft Jan gewerkt als jongerenwerker, onderwijsadviseur en onderzoeker. In zijn onderzoek en onderwijs richt Jan van Tartwijk zich onder meer op communicatieprocessen tussen docent en leerlingen in de klas, en de ontwikkeling van de expertise van leraren en de bijdrage die de lerarenopleiding daaraan kan leveren.

Ralph Meulenbroeks (secretaris)

Ralph Meulenbroeks is als lerarenopleider en universitair hoofddocent verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is als coördinator van het schakelprogramma beta4all en secretaris van de béta-lerarenkamer betrokken bij de aanpak van het lerarentekort. Hij was zelf jarenlang natuurkundedocent en heeft een YouTube-kanaal met uitlegfilmpjes. Ralph is bovendien actief als professioneel musicus, spreker en coach.

Meer info: https://www.uu.nl/medewerkers/RFGMeulenbroeks

Èugene Bernard

Vanuit het bedrijfsleven, overstap gemaakt naar het Hoger Onderwijs. Diverse (management en bestuurs-)functies bekleed voor de Universiteiten van Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Utrecht. Zo’n 12 jaar geleden overgestapt naar het voortgezet onderwijs als bestuursvoorzitter. Huidige functie: bestuursvoorzitter stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Daarnaast lid van de programmacommissie NCO (Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs) en lid van het algemeen bestuur van de VO-raad.

Meer info: www.linkedin.com/in/eugenebernard

Marleen Kamperman

Chemicus Marleen Kamperman, gespecialiseerd in polymeerchemie, studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2008 promoveerde ze aan Cornell University in Ithaca (VS). Daarna werkte ze twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan het Leibniz Institute for New Materials in Saarland (Duitsland). In 2010 ging ze bij Universiteit Wageningen aan de slag, eerst als Assistant Professor en later als Associate Professor. In september 2018 werd ze benoemd als hoogleraar Polymer Science bij het Zernike Insititute for Advanced Materials aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Monique Dewanchand

Monique Dewanchand heeft ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Ze is de oprichter van b3d101.org, een platform om jonge studenten te leren over 3D. Daarnaast is ze docent Informatica voor de Coderclass op het Metis Montessori Lyceum.

Meer info: https://www.linkedin.com/in/mdewanchand/

Nelly Litvak is professor binnen het departement van Wiskunde en Computer Science aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). In 2002 behaalde ze haar PhD in Wiskunde aan de TU/e. Daarna sloot ze zich aan bij het departement Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit van Twente als assistent-professor, waar ze in 2012 associate-professor werd en professor in 2018. In 2017 werd ze part-time professor aan de TU/e, een functie die ze sinds 2023 full-time vervult. Buiten haar onderzoek naar de wiskunde van complexe netwerken (zoals sociale netwerken en het world wide web) is Nelly gepassioneerd over innovatieve educatie en de popularisering van wiskunde. Ze is de auteur van artikelen en boeken over onderwijs en wiskunde voor een algemeen publiek.