Projecten

Bèta-lerarenmonitor

De bèta-lerarenmonitor: hoe staat het met de bètadocenten in het voortgezet onderwijs?

De bèta-lerarenkamer schetst met een monitor een beeld van de situatie rondom de bètadocenten in het voortgezet onderwijs. De monitor is samengesteld op basis van uit landelijke cijfers en een eigen onderzoek onder bètadocenten. Uit de monitor blijkt dat er een hardnekkig tekort is, vooral aan de academisch opgeleide bètadocenten. De lerarenopleidingen doen er alles aan om dit tekort in de komende jaren terug te brengen. De bèta-lerarenmonitor is aangeboden aan de minister van OCW, Robbert Dijkgraaf.

De bèta-lerarenmonitor wordt aangeboden aan Robbert Dijkgraaf, de minister van OCW.

Hieronder is een video te zien waarin natuurkundedocent Arjan van der Meij vertelt over de universitaire lerarenopleidingen.

StudentinzetopSchool

Een landelijk platform van not-for-profit initiatieven die studenten uit het hoger onderwijs inzetten in het voortgezet onderwijs.

StudentinzetopSchool trok koninklijke aandacht: in onderstaande video is te zien dat koningin Máxima op bezoek kwam:

In april 2022 is een artikel over StudentinzetopSchool gepubliceerd in het VO-magazine. In dit artikel worden twee studenten werkzaam bij StudentinzetopSchool gevolgd tijdens hun werkzaamheden. Daarnaast is er een kader met extra informatie over StudentinzetopSchool. Het VO-magazine is te vinden via de volgende link: https://www.vo-raad.nl/system/downloads/attachments/000/001/406/original/VO-magazine-april-2020-DEF.pdf?1649248932. Op pagina’s 33-35 staat het artikel.

Meer info: https://studentinzetopschool.nl/

%d bloggers liken dit: