Projecten miv 2023

De volgende projecten hebben voor 2023 een subsidie ontvangen vanuit Outreach Beta:

IMAGINARY – pracht en kracht van wiskunde

Deze nieuwe IMAGINARY tentoonstelling in Nederland wordt georganiseerd door Platform Wiskunde Nederland in samenwerking met Nederlandse universiteiten en ondersteund door partnerorganisaties. De tentoonstelling loopt gelijktijdig in Vlaanderen, waar het Platform Wiskunde Vlaanderen de drijvende kracht is. Gedurende het gehele schooljaar 2022-2023 kan “IMAGINARY: pracht en kracht van wiskunde” bezocht en beleefd worden. Op elke locatie komen gratis rondleidingen voor schoolklassen en andere belangstellenden. De tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-posters, een reeks 3D-objecten, puzzelopstellingen en meerdere interactieve apps waar je als bezoeker mee aan de slag kunt gaan via grote touchscreens. Wiskunde: verrassend divers, aansprekend mooi en verbluffende toepassingen!

Meer informatie: https://www.imaginarymaths.nl/ , https://www.imaginarymaths.nl/#Promotiefilmpjes

EGOI – Nederland
De European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) is een internationale programmeerwedstrijd voor meiden. We hebben al met groot succes meegedaan aan de eerste twee edities van de EGOI in Zwitserland en Turkije.

Met het project EGOI – Nederland leren we meiden op de middelbare school programmeren. We willen een grotere groep meiden laten ervaren dat programmeren leuk is. Ook trainen we ze om mee te kunnen doen met de EGOI. 

Meer informatie: Girls @ Informatica Olympiade – Informatica Olympiade

Ook kan je ons vinden op Instagram en LinkedIn

Natuurkunde Olympiade Junior

De Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ) wordt in drie rondes georganiseerd en richt zich op leerlingen in de onderbouw om leerlingen op jonge leeftijd te bereiken en te enthousiasmeren voor bèta-techniek en natuurkunde in het bijzonder. In de drie rondes van de NOJ worden verschillende toets onderdelen gebruikt plus een creatieve component. Op die manier zijn verschillende competenties nodig om finalist te kunnen worden.  

Meer informatie: Natuurkunde Olympiade Junior | Universiteit Utrecht | Welkom

Pythagoras op de middelbare school

Het tijdschrift Pythagoras biedt al jaren verdieping en verbreding op het gebied van wiskunde en sinds enkele jaren ook informatica. Doel van dit project is om de bekendheid van Pythagoras onder leraren en scholieren te vergroten en zijn waarde voor het onderwijs onder de aandacht te brengen. Om dit te bereiken zullen wij in de eerste helft van 2023 alle Nederlandse scholen met havo en/of vwo gratis van 10 exemplaren van drie nummers van Pythagoras voorzien.

Voor schooljaar ’23/’24 kunnen de scholen een speciaal kortingsabonnement afsluiten voor 30 exemplaren waarbij zij alleen de portokosten betalen.

Meer informatie: http://www.pyth.eu

Hieronder de uitreiking van de Pythagoras prijs tijdens het Nederlands Mathematisch Congres 2022


Amsterdamse Powertool Derby

Teams uit de buitenwijken van Amsterdam nemen het tegen elkaar op met zelfontworpen wagens, die elektrisch worden voortbewogen, bij voorkeur met een motor uit een oude powertool, zoals een boormachine.

Hiermee laten we de jongeren, veelal met een biculturele achtergrond, op een spelende manier kennis maken met de wondere wereld van ontwerp, DIY en techniek. Met onze bijzondere combinatie van creatief, sociaal werk, duurzaam, wetenschap en competitie, sluiten we nauw aan bij de leefwereld van de deelnemers en vergroten en passant de instroom van divers talent op ontwerp- en betaopleidingen.

%d bloggers liken dit: